Minden cégben jelentkezik az az év végi feladat, hogy az sem jó, ha túl sok adót fizetek, és az sem, ha túl keveset... Erre a feladatra többféle eszközt alkalmaznak a cégvezetők, sokan „bekészleteznek” év végén vagy felesleges beruházásokat eszközölnek.

adooptimalizalasAdóoptimalizálásként használható a céges stratégiai számlarendszer is: amit ide a cég átcsoportosít, az csökkenti az adóalapját, s emellett erősíti a tartalékképzés fontosságát. Ebbe a számlarendszerbe olyan összegeket érdemes átcsoportosítani a cégnek, melyekkel csökkenteni kívánják a társasági adóalapot, s ezzel a fizetendő adót is. A számlarendszert a kamatadó-mentesség jellemzi!

Fontos megjegyezni a különbséget az adóoptimalizálás és tervezés, ill. az adóelkerülés között! A fenti megoldás nem tartozik az utóbbi fogalom alá, mivel csak optimalizálja, nem pedig kikerüli az adófizetést!

 

 

 

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!