• Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Pénzügyi stratégiák
 • Nyugdíjhelyzet
 • Nyugdíjtervezés

Nyugdíjtervezés

nyugdijtervezesTudta, hogy hazánkban ma a havi öregségi átlagnyugdíj csupán 95716 Ft? Ez alig több 300 Eurónál, megalázóan kevés. A nyugdíjasok helyzete egyre romlik, nem látható semmilyen törekvés arra, hogy az állam a jövőben többet tudjon fordítani a nyugdíjakra.

A nyugdíjtervezés a pénzügyi tervezés egyik alappillére. Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére.

 • Az államra kizárólag egy szociális jellegű un. alapnyugdíj finanszírozására számíthatunk nyugdíj szempontjából.
 • A több száz lehetséges privát pénzügyi terméken egyre nehezebb kiigazodni.
 • Több kockázati tényezőre fel kell készülni: egészség, ápolás, házastárs elvesztése, hagyatéki kérdések stb.

Az igényfelmérést követően meg kell állapítani az állami TB rendszertől várható nyugdíj, illetve a magán és önkéntes nyugdíjpéztáraktól várható tőke mértékét. Kalkulálni kell a meglévő megtakarításokkal, ügyelve arra, „nehogy lyukas vödörbe merje az ember a vizet...” Az elvárt életszínvonal és az összegyűlt tőkéből képzett havi járadék közti különbség az un. nyugdíjrés. Ennek a finanszírozására kell egy – sokszor önmagunk irányában – őszinte stratégiát felépítenünk, s pénzügyi megoldásokat választanunk.

Nyugdíjunkat ne bízzuk a véletlenre, mielőbb készítsünk tervet egy szakértő bevonásával, ugyanis onnantól az idő nekünk dolgozik!

Nézzünk egy példát: egy 37 éves férfi 62 éves korára szeretné biztosítani azt, hogy az állami nyugdíjától és a pénztáraktól függetlenül havonta 150 000 Ft álljon a rendelkezésére.

Tegyük fel, hogy ma elkezd erre a célra félretenni havi 35 ezer forintot. 62 éves korára – anélkül, hogy a felépített tőkéjét felélje – a kívánt 150 000 Ft-os privát nyugdíj csak a kamatokból, hozamokból kitermelhető. Ha öt évvel később, azaz, 42 évesen kezd el erre a célra félretenni, havonta 58 000 Ft-ot kell félretennie hasonló összeg eléréséhez. Ha csak 52 évesen kap észhez, ugyanolyan havi összeg biztosításához havonta 194 000 Ft-ot kell megtakarítania.

Cselekedjen időben!

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!