• Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Pénzügyi stratégiák
 • Tőkejövedelem – Öngondoskodás

Tőkejövedelem – Öngondoskodás

tokejovedelemMeddig kell ma dolgoznia egy embernek Magyarországon? – tehetjük fel a kérdést, amire sokan sokféle választ adnak. Van aki azt modja, amíg bírok... Van, aki a hivatalos nyugdíjkorhatárral válaszol... Pedig ha jobban belegondolunk, valójában addig, amíg meg nem teremti a feltételeit annak, hogy ne kelljen... Mármint ne legyen kötelező dolgoznia a megélhetésért, vagyis csak akkor dolgozzon, ha szereti a munkáját. Mi a különbség, ha valaki a megélhetésért dolgozik vagy csak hobbiból? Persze a kérdés költői, a cél viszont a legtöbb embert foglalkoztatja!

Vagyis addig kell dolgoznom, amíg nincs meg az a tőkém, hogy tőkejövedelemből élhessek! Ma a legtöbb ember un. munkajövedelemből él, vagyis elvégez egy munkát, tevékenységet, s cserébe kap fizetést, bért. Az un. tőkejövedelem ezzel szemben pontosan az az eset, amikor nem én dolgozok a pénzért, hanem a pénz dolgozik értem...!

Szakértői becslések alapján, ha tőkejövedelemből kívánom finanszírozni az életemet, nagyságrendileg a havi kiadásaim 150-szeresét kell összegyűjtenem tőkeként. Sokan azt gondolják, ez lehetetlen! Persze nekik is – a saját életük tükrében – igazuk lesz...

A tőkefelépítésre az alábbi képlet írható fel: TŐKE = IDŐ x PÉNZ

ongondoskodasHa kevés pénzem van, akkor is felépíthetem a célul kitűzött tőkét, csak hosszabb idő szükséges hozzá. Használja ki az Albert Einstein által csak a világ 8. csodájának nevezett mechanizmust, a kamatos kamat hatását!

Ehhez azonban inkább kevesebbel, de minél előbb el kell indulnia a tőkejövedelemhez vezető úton. A késlekedésnek nagyon komoly ára van! Vagyis gondolkodjon stratégiában, ugyanis a célul kitűzött tőkejövedelemért ma kell megdolgoznia, mivel munkabírása, ill. az igény az Ön munkájára nagy valószínűséggel ma jóval nagyobb, mint 20-30 év múlva!

Miért van erre szükség? Mert az élet tele van olyan élethelyzetekkel, ahol előre lehet tudni, hogy nagyobb tőkére lesz szüksége! A gyermekek taníttatása, a nyugdíjhelyzet vagy a célul kitűzött anyagi függetlenség mind-mind ilyen szituációk!

„A legtöbb ember azt szeretné, ha az állam öngondoskodna róla...!” – mondta nemrégiben az egyik miniszterünk. Már önmagában is egy paradox kifejezés, de sajnos sokan valóban így gondolkodnak. Ők lesznek azok, akik képtelenek lesznek megélni a 100€ körüli nyugdíjukból, akik nem képesek majd finanszírozni a saját egészségügyi kiadásaikat, s – eltekintve gyermekeik segítségétől avagy házuk eljelzálogosításától – kilátástalan helyzetbe kerülnek... Akkor már késő lesz azon sopánkodni, hogy de jó lett volna minden nap egy picit takarékoskodni, s tudatosabban elni!

Aki viszont tudatosan építi a jövőjét, a jövedelméből először félretesz, majd a maradékot kezeli 100%-ként, és abból él meg, vagyis a saját „aranykorának” stratégája, azaz nem mástól várja a megoldást hanem – még időben – tesz érte, neki is igaza lesz! Ha kitartó és következetes, látja a távlati célt, s nem enged a hétköznapi anyagi csábításoknak, akkor ő valóban képes felépíteni azt a tőkét, ami egy nyugat–európai életszínvonalat képes tőkejövedelemként finanszírozni. Gondoljon bele, milyen érzés lenne, ha a havi nyugdíj mellé érkezne egy több ezer eurós privátnyugdíj, amivel szabadon rendelkezhet, hogy utazásra, magas színvonalú egészségügyi vagy prevenciós kiadásora fordítja vagy támogatja gyermekeit, unokáit!

Ne feledje, a döntés az Ön kezében van! Cselekedjen időben!
TŐKE = IDŐ x PÉNZ

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!